STÅ OPP-PRISEN for 2018

STÅ OPP-PRISEN er stand up-sjangerens egen bransjepris og Reis Deg Komikerklubb har delt ut prisen siden 1996. Dette er en prestisjefylt pris da det er medlemmene av klubben og en jury som består av blant andre leder av klubben og fjorårets vinner som stemmer frem vinneren. Det er en viktig pris for standup som sjanger og for miljøet.

Det er juryen og medlemmene legger følgende kriterier til grunn for sin stemme:

• Årets morsomste standupkomiker
• Den standupkomikeren som har hatt størst utvikling året som gikk
• Den standupkomikeren som har hatt størst betydning for sjangerens utvikling

VINNER AV STÅ OPP-PRISEN FOR 2018 – DANIEL SIMONSEN

Vinneren av Stå Opp-Prisen for 2018 har imponert og fått stor

anerkjennelse fra årets jury og medlemmene i Reis Deg Komikerklubb.

Han oppfattes som engasjert, lite selvhøytidelig, talentfull og har fulgt sin særegne stil og form til det ytterste, selv om det kan ha vært den største motstands vei. Viljen og motet til å tørre å stå fast på sine egne valg, har medført til at vinneren er blitt meget ettertraktet og anerkjent.

Daniel har i 2018 gjort seg tydelig bemerket gjennom sin dedikasjon til standupsjangeren, og levd det ut til det fulle. Det har gitt utrolige resultater, og som norsk media ikke helt har synliggjort og verdsatt med tanke på hvilken imponerende betydning vinneren har hatt ved å sette Norsk standup på kartet internasjonalt.

Vinneren flyttet til New York og har i løpet av 2018 blitt en komikeryndling i det amerikanske standupmiljøet. Han er fast komiker på Comedy Cellar og opptrådt på Late Night with Seth Meyers på NBC, og sett av over 2,5 mill på YouTube. En stor bragd.

Hans talent, utvikling og prestasjoner har vært meget tydelig i 2018, som virkelig er vinnerens år. Dette kan igjen inspirere vårt standupmiljø til å tørre og satse utenfor Norge.

Daniel har sine røtter fra Norge, og nærmere sagt fra standupmiljøet i Bergen, som han til en hver tid nevner når blir spurt om sitt opphav, og utgangspunktet for sin komikerkarriere.

Årets jury og medlemmene av Reis Deg Komikerklubb er meget stolte og glade for å kunne synliggjøre og tildele Stå Opp-Prisen for 2018 til Daniel Simonsen.

 

DE NOMINERTE TIL STÅ OPP-PRISEN FOR 2018

Her kan du lese juryens begrunnelse for alle de nominerte i alfabetisk rekkefølge.

SOFIE FRØYSAA

Sofie er en engasjert standupkomiker som tør å ha tydelige meninger og er en viktig stemme i miljøet. I 2018 har Sofie virkelig etablert seg på standupscenen og har funnet limet mellom sterke meninger og gode poenger, som resulterer i morsomme tekster. Humoren er preget av hva hun syntes er irriterende og urettferdig. Dette har gjort Sofie til et sikkert valg på landets scener. Sofie bidrar til rekrutteringen i miljøet gjennom diverse opptredener, som for eksempel gjennom hennes konsept ”tabukvelder”. Hun er med på å inspirere og utvikle sjangeren i en positiv retning.

ERLEND OSNES

Erlend har i 2018 satt seg hardt fast på humorkartet i Norge og blitt en veletablert standupkomiker. Han skrev forestillingen «Sjikane» som han har fylt kulturhus i hele landet, Rockefeller og Olavshallen både to og tre ganger. I «Sjikane» viser han sitt engasjement med tydelig meningsbasert tematikk og med Nordnorsk sjarme. Erlend er en standupkomiker som fornyer seg, er med på å utvikle sjangeren og er meget morsom i sin ærlige, frekke og uredde fremtoning. Han er også en god bidragsyter og pådriver i standupmiljøet i Nord-Norge

DANIEL SIMONSEN

Daniel har en særegen stil og en tydelig karakter som standupkomiker. Han er 100 % dedikert til standupfaget og har vært tro til sin form og perfeksjonert seg over mange år. Dette har gitt resultater. Etter mange år i London flyttet han til New York i 2018 for å utvikle standuptalentet sitt ytterligere. Daniel har i løpet av 2018 blitt en komikeryndling i det amerikanske standupmiljøet og har opptrådt på Late Night with Seth Meyers på NBC som er sett av 2,5 mill på Youtube. En stor bragd. Daniel er fast komiker på Comedy Cellar i New York. Hans talent, utvikling og prestasjoner er til inspirasjon for miljøet i Norge og 2018 har virkelig vært Daniel Simonsens år.

PERNILLE SØRENSEN

Pernille er en av landets mest kjente og erfarne komiker i standupfaget og hun er en stor inspirasjons for mange komikere. Pernille har i 2018 satt opp sitt andre soloshow, «Kultur», som trekker fulle hus på Latter, og har i all hovedsak hatt konsept, idé og tekster selv. Pernille viser stor vilje og pågangsmot for å få til det hun har lyst til, som resulterer i et gjennomarbeidet, proft, morsomt og tydelig show. Hun har sin meget særegne, underfundig og litt nerdete form, som gir henne en sterk integritet som komiker. Tekstene og observasjonene er typisk i et gjenkjennende Pernille univers, og til stor glede for et bredt publikum. Hun viser stor spilleglede på scenen, slik vi liker Pernille best.

RASMUS WOLD

Rasmus har virkelig tatt standup og humoren på alvor og blitt en av de mest hardtarbeidende komikerne i miljøet og en publikumsfavoritt i 2018. Han har funnet stilen sin og er nærmest blitt uslåelig i kategorien velformulert og sjarmerende, hvor han rendyrker et utrykk der han balanserer det sympatiske med det usympatiske på en imponerende og morsom måte, som igjen forsterker den komiske effekten. Rasmus er en som alltid tenker på nye ideer, tør å følge magefølelsen og jobber hardt med å skrive og fremføre nye standup tekster. Han er et eksempel til etterfølgelse for de fleste i bransjen.

STÅ OPP-PRISEN – TIDLIGERE ÅR

Stå opp-prisen for 2017

Stå-opp prisen for 2017 Et av høydepunktene i løpet av et år er utdelingen av STÅ OPP-PRISEN. Dette er standupsjangerens egen bransjepris og henger høyt for alle i miljøet. Det er medlemmene i klubben som avgir stemmer sammen med en jury bestående av utøvende komikere og andre humorkjennere i bransjen. Som komikere opptrer man for…

Details

Stå-opp prisen 2016

Stå-opp prisen 2016 Vinner: Lars Berrum Juryens begrunnelse: Lars har imponert og begeistret juryen, og har fått stor anerkjennelse fra Reis Deg Komikerklubb og sine medlemmer. Lars har jobbet målbevisst og utviklet seg i 2016 og innehar en tydelig særegenhet. Ingen kan styre eller ta kontroll over denne komikeren hvis det ikke er innenfor hans…

Details