STÅ OPP-PRISEN for 2019

STÅ OPP-PRISEN er stand up-sjangerens egen bransjepris og Reis Deg Komikerklubb har delt ut prisen siden 1996. Dette er en prestisjefylt pris da det er medlemmene av klubben og en jury som består av blant andre leder av klubben og fjorårets vinner som stemmer frem vinneren. Det er en viktig pris for standup som sjanger og for miljøet.

Det er juryen og medlemmene legger følgende kriterier til grunn for sin stemme:

• Årets morsomste standupkomiker
• Den standupkomikeren som har hatt størst utvikling året som gikk
• Den standupkomikeren som har hatt størst betydning for sjangerens utvikling

STÅ OPP-PRISEN FOR 2019

Det er med stor glede juryen for STÅ OPP PRISEN for 2019 kan presentere årets nominerte. Juryen i år består av Joachim Skage (daglig leder RDK), Olav-André Gravseth (Artistbooking Latter), Hanne Hjertø (Produksjonsleder Feelgood&IStage) og Sofie Frøysaa (komiker).

DE NOMINERTE TIL STÅ OPP-PRISEN FOR 2019

Her kan du lese juryens begrunnelse for alle de nominerte i alfabetisk rekkefølge.

HALVOR JOHANSSON

Halvor Johansson er en treffsikker, lun og smart komiker som ikke er redd for å si hvor skapet skal stå. Han har i løpet av rekordtid blitt en folkefavoritt og nærmest blitt allemannseie med sine daglige tirader og oppfordringer til Norges befolkning om å «Ta deg sammen» i radiospalten ved samme navn på Radio Rock. Med flere millioner visninger på sosiale medier av hans tirader om blant annet Bærum, gluten-«allergikere» og veganere, er det fra få til ingen som unngår å få passet sitt påskrevet.

Men det er på standupscenen det startet i 2011, og det er der han glimrer med sin tilstedeværelse og joviale stil. Han er av et sjeldent kaliber som kan harselere og skrøne om de skjøreste temaer, men har en sjarm og levering som gjør at han kommer fra det som kveldens morsomste. Halvor har hatt en fantastisk utvikling til å bli fast headliner på Latter, Lattergalla 2016, Julelatter 2017 og i 2019 hevet han seg til enda et høyere nivå med soloforestillingen «Ta deg sammen!» som har spilt for fulle hus på Latter i Oslo, samt i det ganske land siden august 2019. Halvor Johansson er kommet for å bli det neste store navnet i bransjen!

JONIS JOSEF

Jonis Josef er utvilsomt kongen av Gulset, og er en trone verdig. Med en selvtillit og vi andre bare kan drømme om, tok Jonis en rolig 360 salto rett inn i humorbransjen i 2014, og siden den gang har han vært uunnværlig. Han er uredd og tør ta tak i temaer andre kvier seg for å prate om, hele tiden med sjarm, energi, varme og imponerende tilstedeværelse. Dette viste han i stor grad med sitt første soloshow «Woke» i 2019, der han satte fyr på Sentrum Scene under premieren. Det er få komikere som klarer å skape så elektrisk stemning blant publikum, slik Jonis gjør. Han er en fantastisk morsom komiker og et viktig forbilde med unge med minoritetsbakgrunn og bidrar til mangfold, representasjon og inkludering. Det er liten tvil om at Jonis er et av de mest spennende humortalentene her til lands, og med en Gullrute og Humorpris på CV-en allerede, gleder vi oss til fortsettelsen.

KEVIN KILDAL

I september 2019 hadde Kevin premiere på sitt andre soloshow «Skamlaus», som i dag spilles rundt om i landet. Her fortsetter han å vise sin utrolige fortellerevne med sine ektefølte, morsomme og drøye historier. Han har gjennom sitt forrige soloshow «Drittliv» og nå «Skamlaus» vist en utrolig utvikling og omstillingsevne fra hans tidligere alter-ego, Arnt Finesse. Dette er en utvikling som krever mye jobb og selvinnsikt og som inspirerer komikerkollegene. Hans tilstedeværelse på scenen gjør at publikum lever seg inn i historiene på en slik måte at det nesten blir ubehagelig, men samtidig genialt!

JÅNNI KRISTIANSEN

Som komiker og artist har han vært kompromissløs og beholdt sin integritet siden han startet, og 28 år senere er han fortsatt opptatt av samtiden og er aktuell i sine betraktninger. Hvor mange relevante komikere på 67 år kjenner du? 1. Jånni. Her er det ingen mimring og nostalgi, men utvikling og han er fortsatt en relevant og aktiv komiker.  Joda, datteren er alt fra 8 år som vil se trafikklys til 20-åringen som skal på byen og tror after eight er kondomer, på en og samme kveld, og kanskje er ikke elbilene SÅ små lenger, men publikum er med hele veien!

Han er ikke likegyldig til faget og han forbereder seg ni tidig til hver opptreden hvor han går gjennom en bunke notatbøker med tekster, han undersøker publikum før showstart og varmer opp før han går på scenen. Startskuddet er «Den Du Veit» og så er det bare å spenne fast sikkerhetsbelte, for det går unna med hans herlige absurde og raske stil, og noen ganger kommer punchlinene raskere enn setupene, det er «sweet, awesome» og dabbing, og publikum elsker det! Alle som ser han gjøre 15 minutter på Latter har opplevd dette. Energien i publikum når kokepunktet etter 20 sekunder og Jånni holder det der til han går av.

Jånni er opptatt av standupens renhet, og samtidig spilte han showet sitt «Virkeligheten er uinteressant» under Stand Up Deluxe Festival 2019 hvor han brøt publikums forventinger med et absurd show med sang, monolog og så klart standup. Etter mange år i bransjen er det lett å falle for å gi publikum hva de vil ha. Ikke Jånni, han hadde noe å formidle og han ga publikum noe de ikke visste de ville ha. Herlig! Han er et unikum i norsk standup. Hold applausen oppe!

MARLENE STAVRUM

Det tok ikke lang tid fra Marlene Stavrum debuterte som standupkomiker i 2016, til at ryktet om et nytt og spennende humortalent begynte å spre seg. Både publikum og standup-miljøet falt pladask for Marlenes særegne stil og karakter. På kort tid har hun etablert seg som en ettertraktet komiker, og har stått på scener rundt om i hele landet. For dette vant hun årets «humorspire» under fjorårets Humorprisen. I tillegg til å være standupkomiker, har hun utmerket seg i diverse TV-produksjoner, slik som biroller i Førstegangstjenesten og Kongen av Gulset, og som tekstforfatter i andre humorproduksjoner.

Marlene har hatt en beundringsverdig utvikling på kort tid. Hun utfordrer standupsjangeren og dyrker sin helt egne stil, som gjør at hun skiller seg ut og går foran som en inspirasjonskilde for andre som kommer etter henne. Med absurde, sarkastiske og kreative observasjoner, tar hun oss med inn i et univers vi gleder oss til å se mer av. Ja takk til Marlene i monitor for alltid!

STÅ OPP-PRISEN – TIDLIGERE ÅR

STÅ OPP-PRISEN for 2018

Stå-opp prisen for 2018 Et av høydepunktene i løpet av et år er utdelingen av STÅ OPP-PRISEN. Dette er standupsjangerens egen bransjepris og henger høyt for alle i miljøet. Det er medlemmene i klubben som avgir stemmer sammen med en jury bestående av utøvende komikere og andre humorkjennere i bransjen. Som komikere opptrer man for…

Details

Stå opp-prisen for 2017

Stå-opp prisen for 2017 Et av høydepunktene i løpet av et år er utdelingen av STÅ OPP-PRISEN. Dette er standupsjangerens egen bransjepris og henger høyt for alle i miljøet. Det er medlemmene i klubben som avgir stemmer sammen med en jury bestående av utøvende komikere og andre humorkjennere i bransjen. Som komikere opptrer man for…

Details

STÅ OPP-PRISEN for 2016

STÅ OPP-PRISEN FOR 2016 Vinner: Lars Berrum Juryens begrunnelse: Lars har imponert og begeistret juryen, og har fått stor anerkjennelse fra Reis Deg Komikerklubb og sine medlemmer. Lars har jobbet målbevisst og utviklet seg i 2016 og innehar en tydelig særegenhet. Ingen kan styre eller ta kontroll over denne komikeren hvis det ikke er innenfor…

Details