Stå-opp prisen for 2017

Et av høydepunktene i løpet av et år er utdelingen av STÅ OPP-PRISEN. Dette er standupsjangerens egen bransjepris og henger høyt for alle i miljøet. Det er medlemmene i klubben som avgir stemmer sammen med en jury bestående av utøvende komikere og andre humorkjennere i bransjen.

Som komikere opptrer man for publikum, men det er ekstra stas å være komikeren kolleger og venner synes var best i året som gikk.

Kriteriene medlemene og juryen skal legge til grunn i sin stemme er:

• Årets morsomste standupkomiker
• Den standupkomikeren som har hatt størst utvikling året som gikk
• Den standupkomikeren som har hatt størst betydning for sjangerens utvikling

Tidligere vinnere og nominerte er en imponerende liste navn som er sentrale i standupsjangeren. Fredag 13. april inviterer Reis deg Komikerklubb til prisutdeling på Josefine Vertshus. Da blir det avgjort hvem som slår følge med de navnene på vinnerlisten. Uansett så har alle de nominerte gjort kjempe innsats i året som var.

Her er juryens begrunnelse for årets nominerte:

Juryen har nominert 5 standupkomikere som har vist vilje, dyktighet og allsidighet. Komikerne har underholdt sitt publikum ut i fra deres særegne form, og sine egne overbevisninger på hva de syntes er deres morsomste humorunivers.

De har inspirert og utfordret juryen med tanke på hvordan de har trodd på, og ivaretatt sin egen integritet gjennom formidlingen av innhold, og evnen til å utfordre sjangeren.

Juryen har konkludert med at bredden av norsk standup i 2017 er blitt godt ivaretatt ved å nominere disse tydelige standupkomikerene, og samtidig innfrir de STÅ OPP-PRISEN sine kriterier for å bli nominert.

VINNER AV STÅ OPP-PRISEN for 2017:

JONAS KINGE BERGLAND

JURYENS VINNERTEKST

Jonas har en meget tydelig form, særegen stil, er meget morsom og tro mot standupsjangeren. Han har imponert og begeistret både årets jury og Reis Deg Komikerklubb sine medlemmer, som med tydelige og klare marginer har gitt den nominerte deres stemmer og blitt deres 1. valg.

Jonas har utviklet seg selv gjennom hardt arbeid, og 2017 er det året hvor han har fått det store gjennombruddet både i egenskap av seg selv som en helstøpt og trygg standupkomiker, og stor nasjonal anseelse.

Gjennom tydelige valg om innholdet i sine opptredener, har vinneren vært kvalitet og målbevisst iht. en råd tråd, som er reflektert og tidsaktuelt. Da med tanke på hans siste kritikeroste show ”DR. Bergland bryter taushetsplikten”, hvor han med humor belyser, kommenterer, ironiserer og harselerer om tilstander og situasjoner innenfor et aktuelt tema. Dette bidrar og er med på å utvikle sjangeren, og viser betydningen av humorens mangfoldige univers.

Han er en meget respektert standupkomiker, og har en engasjerende tilstedeværelse i det han gjør. Han har effektive løsninger i oppbyggingen av sine tekster, og disse ender opp i meget gode, overraskende og morsomme puncher, som vi tydelig ser i hans standupopptredener og i soloshowet.

Jonas bryr seg om, og ser viktigheten av et mangfoldig standupmiljø.

Årets jury og Reis Deg Komikerklubb vil presenterer Jonas Kinge Bergland som vinneren av STÅ OPP-PRISEN for 2017.

DE NOMINERTE

Her kan du lese juryens begrunnelse for alle de nominerte

Amir Asgharnejad

Amir er en mangfoldig hardt arbeidende komiker og en ydmyk person. Han er en standupkomiker, perfomanceartist, satiriker og dyktig tekstforfatter. Amir behersker mange humorsjangere hver for seg, og har samtidig evnen til å flette de inn i hverandre. Med denne utrolige allsidigheten utfordrer han grensen for hva standup er, og i hvilken retning vil den «nye» standup sjangeren bevege seg i. Han er kompromissløs, går sine egne veier og følger sitt eget spesielle humorkompass. Hans form for standup er verken publikum eller komikere likegyldige til, noe som gir kunstbegrepet, som standup er en del av, nye perspektiver og muligheter. Dette kan være smertefullt i henhold til historien, men endringer er vekst. Amir gir andre komikere muligheter, som i «Sitcom Live» forestillingene i 2017. Amir inspirerer, utvikler, engasjerer og er en spennende og meget morsom komiker.

Jonas Kinge Bergland

Jonas har i 2017 hatt stor suksess med sitt andre soloshow, «Bryter taushetsplikten«. Han er en ekte standupkomiker og viser ekspertise innenfor sjangeren med et rendyrket standupshow. Leveringen, tekstene og innholdet er av ypperste klasse, noe som både publikum og anmeldere har gitt utrykk for i form av stor begeistring, godt besøk og meget gode anmeldelser. Jonas har utviklet seg til å være en av landets mest trygge, tilstedeværende og morsomste standupkomiker på scenen.

Han har vært med på å utvikle sjangeren, hvor gode tekster og et meningsfullt innhold er av stor betydning for suksessen. I tillegg er Jonas en standupkomiker som engasjerer seg i et etablert klubbmiljø og et eksempel på hvor viktig viljen er for utvikling av seg selv som komiker for en videre karriere. Jonas sin humor er smart og kvalitetsbevisst, noe som gjør han til en av våre mest betydningsfulle standupkomiker i vår samtid.

Halvor Johansson

Halvor har hatt en stor personlig utvikling som standupkomiker. Han har gjort store steg i 2017, hvor han har underholdt på Lattergalla, Julelatter og på standupklubber. Dette har resultert i at han er blitt en folkekjær komiker. Halvor sin lune, sjarmerende og trygge form skaper tillit, og som også gir han muligheten til å være skarp og samfunnskritisk. Med disse kvalitetene tar han med seg sitt publikum inn i morsomme og gjenkjennelige situasjoner. Halvor er hele tiden i bevegelse for å skape og utvikle nye tekster for sitt publikum. Han bryr seg om sine omgivelser, og har vært med på å bidra til betydningen og viktigheten av å ha med seg gode mellommenneskelige egenskaper, som sin ydmykhet og inkluderende form. Gjennom målbevist arbeid har Halvor blitt en av de nye, mest trygge og morsomste komiker i sitt humorunivers.

Jonis Josef

Jonis Josef har hatt en enorm utvikling som standupkomiker i 2017, og har brakt standup ut til nye grupper og generasjoner av befolkningen. Han viser en enorm glede av å stå på scenen, med mye energi og stor vilje. Dette har medført til at Jonis har hatt flere egne show og kvelder med sitt eget konsept og morsomme selvskreven tekster. Han har utviklet seg selv i sin særegne urbane form, hvor det ungdommelig, lekende og hans personlige stil gjør opplevelsen av Jonis til en frisk og spennende ny komiker. Jonis sin positive holdning til miljøet er med på å inspirere og inkludere andre til å tørre og prøve seg. Han fremstår hjelpsom og er nysgjerrig på å finne nye innfallsvinkler for stadig og kunne utvikle seg som standup komiker. Alle kan le godt av Jonis sine engasjerende standup-opptredener.

Kevin Kildal

Kevin er en ærlig og selvutleverende standupkomiker. 2017 ble et viktig år for han, da han gjorde et oppgjør med seg selv og sin egen historie som resulterte i hans første standup soloshow, «Drittliv», som ble belønnet med meget god anmeldelse i media. Gjennom hardt arbeid, åpenhet og med sårbarhet har Kevin oppnådd sin suksess helt på egen hånd. Kevin er et eksempel på hvor innsats og tro på seg selv er av stor betydning for sin egen karriere og utvikling. Showet er tydelig inspirert av hans snapchat og podcast suksess. Hans standup kan oppfattes av enkelte som drøy og ubehagelig, men formen er meget troverdig og gir det den «enkelte» ikke liker, en innsikt i et ukjent univers, kultur og livserfaring. Publikum ler fordi de syntes det er morsomt, drøyt eller av ren frykt. Han gjenspeiler sin virkelighet og oppvekst med historier og refleksjoner fra sitt eget liv. Kevin er inkluderende, og opptatt av å gi lokale talenter og utenbys komikere muligheter for scenetid på klubbkvelder i Bodø.