Jonis Josef et av de nyeste standuptalentene i Norge

For de aller fleste komikere i Norge er Reis Deg Komikerklubb (RDK) der reisen starter. Mange av Norges største navn innen humor og stand up har vært innom her og det er fortsatt en av de viktigste arenaene for norsk standup. Under årets Stand Up Deluxe festival får du muligheten til å se både etablerte og nye komikere.

3. – 25. august går STAND-UP DELUXE FESTIVALen av stabelen. I løpet av 3 dager med 14 show er det 88 komikere som tar turen til festivalen. Det er både kjente navn, etablerte komikere og helt nye komikere og talenter som står på scenen under disse morsomme dagene. Her finner du billetter til festivalen.

Viser frem nye komikertalenter

Det er 7.året på rad at Reis Deg Komikerklubb arrangerer festivalen. Bakgrunnen for festivalen er blant annet at vi ønsker å vise bredde og løfte frem nye talenter. 

– Dette er en unik mulighet til å se rå og utygd stand up. Det er mye nerver og guts inne i bildet hos de aller ferskeste. De opplever dette med å lykkes og hvordan det er å møte motstand. Magien ved dette er at alle komikere går gjennom dette. Det er sånn man finner sin form for humor og tilstedeværelse på scenen. Vi er på mange måter en slags humorinkubator, forteller Joachim Skage komiker og dagligleder i RDK.

Helt siden etableringen av RDK i 1994 har målet vært å skape en arena der de som ønsker å drive med stand up kan utvikle seg, teste materiale og skape en møteplass der man kan teste ulike typer humor. Her har alt fra Jon Schau, Sigrid Bonde Tusvik, Thomas Giertsen, Bård Tufte Johansen og Dagfinn Lyngbø vært innom. 

Bruker sosiale medier for å bygge fans og publikum

De siste årene har man sett at det er en ny trend blant yngre og nye komikere. De bruker sosiale medier mye mer aktivt. Her er Instagram-suksessen til Maria Stavang bedre kjent som Piateed, humorkollektivet Humornieu og Martin Lepperød gode eksempler.

– De som nå begynner å få godt etablerte navn innen stand up har en annen tilnærming til humor enn de som har vært i bransjen lenge. Det er spennende og morsomt å se hvordan de kombinerer det de gjør på scenen med det de gjør på scenen, avslutter Skage.

 

Oppdag nye komikere på Stand up Deluxe Festival