Publikum-ser-på-standup

Reis Deg komikerklubb arrangerer nykommerkveld på Josefine Vertshus 6 ganger i året. På Nykommerkvelder kan du forvente mye nerver, spenning og gøy.

I kveld er kvelden en helt ny gjeng med nykommere skal gjøre sin debutt på standup scenen. De fleste som står på scenen har gått på standup kurs i regi av Reis Deg Komikerklubb, men det hender også at det er noen som har litt sceneerfaring fra andre steder og som rett og slett bare «har det» som får stå.

Nykommerkveldene er noen av de morsomste kveldene RDK arrangerer. Faktisk er det også noen av de morsomste kveldene jeg er konferansier på også. Det er så mye forventninger, nervøsitet og følelser som fyller lokalet – både hos nykommerne som skal opp på scenen og de som sitter i salen

– Joachim Skage, komiker og dagligleder i Reis Deg komikerklubb.

Mange nykommere går standup kurs

Skage har, sammen med komiker Jånni K, tilbragt 2 dager på standup kurs med nykommerne som skal på scenen i kveld. I løpet av de to dagene har nykommerne fått innblikk i hva det vil si å skrive standup og fremføringsteknikker. Her kan du lese mer om Reis Deg komikerklubbs standup kurs

Det varierer veldig hva slags folk som melder seg på og hvilket forhold de har til standup. Noen ser på det som morsom selvutviklingsgreie, mens andre ønsker å drive med standup på fulltid.

forteller Skage.

Det finnes flere kjente norske komikere hvor standup kurset har vært startgropa til en karriere som standupkomiker. Komikere som Rasmus Vold, Martin Lepperød og Marius Thorkildsen har alle gått på kurset til RDK. Lurer du på hva som kreves for å begynne med standup og bli komiker? Les Marius sine erfaringer her.

Nervøsitet og superstemning fra start til slutt på nykommerkveld

Kveldens nykommere har møtt opp tidlig for å øve sammen, noen legger siste finpuss på teksten før de går på, mens andre smyger seg ned trappen inne på Josefine for å se om de kjenner noen i salen. Noen er kjempenervøse, mens andre ikke blir nervøse før det er 5 minutter til de skal på. Én av kveldens nykommere er Marthe Steenberg. Endelig har kvelden hun har grugledet seg til kommet.

Marthe Steenberg debuterte på standupscenen

Min største frykt er å glemme teksten eller at ingen syns det jeg sier er gøy. Da ønsker jeg meg isåfall sympatilatter, hvis det går an. Det beste som kan skje er hvis halve publikum ler på ekte.

Marthe Stenberg, Nykommer

I salen sitter venner, familie, kjærester og kollegaer for å heie frem nykommerne. Også blant publikum er det en nervøs og spent stemning. Pulsen er generelt høy inne på Josefines Vertshus denne nykommerkvelden.

Lydmannen skrur på musikken og konferansieren går på scenen. En etter en blir nykommerne introdusert og klappet på og av scenen. Etter showet er det mange følelser ute å går. Noen er lettet over å ha fullført et sett på 5-7 minutter og noen elsket det og gleder seg til neste gang.

Lyst til å oppleve denne spesielle stemningen? Følg med på vår Facebookside for å holde deg oppdatert på neste nykommerkveld.

Nykommere som debuterer på Josefine Vertshus
Denne gjengen runda nykommerkvelden på Josefine i kveld